Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
Snabb leverans
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
30 dagars returrätt
Hämta i butik
  • ...

Filt och väv

Förnya hemmets gamla väggar med en ny yta av filt eller väv. Därefter kan väggen målas i exakt den kulör du vill ha. Hos Flügger hittar du både fiberfilt, glasfilt och glasväv - som alla har olika egenskaper.
14 produkter
Fiberfilt Förgrundad
Från 1 297,50 kr
Renoveringstapet Plain Smooth - Fiona
Från 998,75 kr
+ ev. lev. kostnader
Glasväv G135V Medium - Våtrum
Från 2 199 kr
Glasväv Våtrum
Från 3 649 kr
Glasväv 204 g/m² förbehandlat, puts - Vitrulan
Från 1 499 kr
Glasfiberduk 130 g/m² Förbehandlad - Vitrulan
Från 1 859 kr
Glasväv 231 - Förbehandlad, Medium - Vitrulan
Från 1 999 kr
Glasväv 238 - Förbehandlad, Fin - Vitrulan
Från 2 299 kr
Flügger 377 Filt- och Vävlim - Svanenmärkt
Från 94,95 kr
Flügger 378 Extra - Starkt Filt- och vävlim
Från 109 kr
+ ev. lev. kostnader
Flügger Våtrumslim H2O
Från 149 kr
+ ev. lev. kostnader
Visar 14 produkter av 14

Hur sätter du upp filt och väv?

Förbehandling

Innan du sätter upp filt och väv måste alla hål och skador i väggen jämnas och spacklas. Med en slät vägg undviker du att resultatet blir ojämnt. Detsamma gäller även tapetrester, vilket även kan orsaka ojämnheter. Därefter ska väggen förbehandlas med förankringsgrund, speciellt om det är en ny vägg eller består av lättbetong eller gips. Dessa typer av väggar suger mycket och måste därför mättas innan det appliceras med vävlim. Grunden rekommenderas att rullas på med en korthårig roller. Väggen har fått tillräckligt med grundfärg när den inte längre absorberar vätska från rullen.

Uppsättningen

Om du använder glasväv bör du vara medveten om att väven är tjockare och har mer struktur, och därför rekommenderar vi en extra stark vävklister, som du också hittar hos Flügger. Glasfiberväv är dock den mest populära, eftersom ytan är markant slätare. När du har vävlim redo kan du sätta igång med uppsättningen. Vi rekommenderar att du sätter upp en våd i taget, dvs. att du applicerar vävlim till en våds bredd på väggen innan du fortsätter med nästa. På så sätt torkar inte limmet före uppsättningen och du kan fokusera på att våden sitter korrekt. Applicera mycket vävlim för att undvika blåsor. Om du använder glasfiberväv ska våderna inte överlappa varandra utan sitta kant i kant. Det är viktigt att du har en vass kniv för att skära våderna. När limmet har applicerats kan du börja uppsättningen av våden på väggen. Samtidigt slätar du ut våden med ett tapetborst eller gummibredspackel, där du rör dig inifrån och ut till båda sidor med tapetverktyget. När våden har jämnats ut kan du fortsätta med nästa våd.

Innan du målar

Innan färg appliceras måste väven vara mättad. Glasväv, glasfilt och fiberfilt kan effektivt mättas med grundfärg, Flügger Wall Primer Pro. Denna appliceras enkelt med en långhårig målarrulle. På så sätt undviker du att slösa bort mycket toppfärg och måla mer än vanligen två gånger med den. När underlaget är mättat är du redo att måla väggen i exakt din favoritkulör.

Allt du behöver

  • Filler - För utjämning
  • Spackelspade - För utjämning av spackel
  • Förankringsgrund
  • Korthårig roller
  • Filt- och Vävlim
  • Långhårig målarrulle
  • Tapetborste eller gummibredspackel
  • Kniv
  • Tumstock eller måttband

Lycka till med arbetet.